Kontakt: 0523 - 29 32 00

LYSEKIL  | LYSE | SKAFTÖ | BRO & BRASTAD |  KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

Lyse  »  Ungdom  »  Konfirmation

Välkommen som konfirmand

Funderar du ibland på vem du själv är, på vad som är meningen med livet eller på om Gud finns? Då har vi något för dig – du kan få vara konfirmand i Lysekil! Här har du möjligheten att få åka på läger, ha roligt, få lära känna dig själv och få lära känna Gud. Det är ett år som kan få betydelse för resten av ditt liv.

Vi önskar att ditt konfirmationsår skall bli ett tillfälle för dig att få reda på mer om kristen tro, att få tillfälle att diskutera och fråga men också kunna pröva på det kristna vardagslivet mitt i församlingen. Det är en möjlighet att få utforska vem du är, vem Gud är och hur det hänger ihop. Att vara konfirmand brukar kallas för att konfirmationsläsa – men det handlar inte bara om att lära sig saker utan om att upptäcka ett liv.

Som konfirmand är du viktig i församlingen – vi kommer att satsa mycket krut på att du skall få en bra tid. Under året kommer du vara med om massor av intressanta, roliga, utmanande, spännande, konstiga och alldeles, alldeles underbara händelser, som du kommer minnas hela ditt liv! Så ta detta tillfälle, kom och läs!

Här under konfirmation hittar du ett antal olika sidor:

  • Anmälning för dig som vill vara konfirmand. [Klicka här för att komma till den sidan.]
  • Inbjudan för dig som vill bli konfirmand samt information om upplägget.
  • Information för dig som är konfirmand just nu.
  • Inbjudan att vara fadder/hjälpledare samt information för dig som är det just nu.

 

 

Minimera

Bra att veta

I år bjuds alla ungdomar födda 2004 in till konfirmationsläsning.

Att vara konfirmand är gratis
. Alla kostnader för veckosamlingar, läger och övriga aktiviteter betalas genom kyrkoavgiften. Detta gäller även om du inte bor i Lysekils pastorat, då täcks kostnaderna av en clearingavgift som betalas av den församling där du är bosatt.

För att vara konfirmand behöver du inte vara döpt och det brukar oftast vara ett antal konfirmander som inte är döpta. Någon gång under konfirmandläsningen, innan konfirmationen i maj, har vi dop. Oftast brukar vi ha det i samband med vårt läger i månadskiftet april/maj.

För att vara konfirmand krävs inte att varken du eller dina föräldrar är medlemmar i Svenska kyrkan. I samband med konfirmationen upptas du som medlem om du inte redan är det.


Copyright 2019 av Lysekils pastorat Användarvilkor | Personliga uppgifter