Kontakt: 0523 - 29 32 00

LYSEKIL  | LYSE | SKAFTÖ | BRO & BRASTAD |  KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

Välkommen!

Välkommen som konfirmand! Här har du möjligheten att få åka på läger, ha roligt, få lära känna dig själv och få lära känna Gud. Ett år att lära känna nya vänner för livet och en Gud som är med dig för evigt. Det är ett år som kan få betydelse för resten av ditt liv.

Vi inbjuder alla att börja som konfirmander hösten det år då man fyller 14 år. Det innebär att man oftast är konfirmand när man går i åttonde klass. Har du börjat skolan ett år tidigare väljer du själv om du vill läsa med dem som går i din klass eller de som är jämnåriga med dig. Samma princip gäller för dig som är ett eller flera år äldre än dina klasskamrater. 

Lysekil, Lyse och Skaftö har numera gemensam konfirmandläsning. Vi som ansvarar för konfirmationstiden heter Per Wallin, präst, samt Daniel Loverde och Karolina Hall, föreståndare för Café XP. Du kommer också få möta ett stort antal frivilliga ledare och faddrar som både är snälla (och galna). De kommer ta väl hand om er alla! 

Upplägg

Veckosamlingar
Lysekil, Lyse och Skaftö har numera gemensam konfirmandläsning. Udda veckor träffas vi tisdagar på Café XP (gamla Kungstorgskyrkan i Lysekil) mellan kl 17.00- 19.00 med start den 26 september. På dessa samlingar blir det både storgrupp och mindre grupper där man får ställa alla kluriga frågor man har. I smågrupperna får man också möjlighet att baka, göra praktiskt arbete på Arken, vara med på Café XP och mycket annat. 

Läger
Höstlägret är mellan 30 oktober – 2 november. 
Vårlägret är 27 april - 1 maj. 
Se till att boka dessa dagar redan nu i din kalender då lägren är en viktig och obligatorisk del i konfirmandläsningen.

Gudstjänster
Du kommer även få gå i kyrkan, fr.o.m. 1:a advent. Församlingen i Lysekil firar gudstjänst två gånger i veckan, onsdagar 18.30 och söndagar 11.00. På Skaftö är det gudstjänst söndagar kl 11:00. I Lyse är det gudstjänst söndagar 17.00. Även storhelger som jul och påsk ingår.

Konfirmation
Söndagen den 20 maj kl 11:00 

Konfirmation
Anmälan görs här

Minimera

Kontakt och anmälan

Anmäl dig genom att fylla i vår anmälningssida. För att komma dit gå via menyn eller [klicka här]. Vi vill gärna ha din anmälan senast 15 september. Har du några andra frågor är du också välkommen att höra av dig.

Pontus Olausson  (präst)
0523-29 32 10
pontus.olausson@svenskakyrkan.se

Johan Dahlberg (ungdomsledare) 
0523-293216 
johan.dahlberg@svenskakyrkan.se

Karolina Hall (ungdomsledare) 
0523-293218 
karolina.hall@svenskakyrkan.se

Minimera

Praktiska frågor

Att vara konfirmand är gratis. Alla kostnader för veckosamlingar, läger och övriga aktiviteter betalas genom kyrkoavgiften. Detta gäller även om du inte bor i Lysekils pastorat, då täcks kostnaderna av en clearingavgift som betalas av den församling där du är bosatt.

För att vara konfirmand behöver du inte vara döpt och det brukar oftast vara ett antal konfirmander som inte är döpta. Någon gång under konfirmandläsningen, innan konfirmationen i maj, har vi dop. 

För att vara konfirmand krävs inte att varken du eller dina föräldrar är medlemmar i Svenska kyrkan. I samband med konfirmationen upptas du som medlem om du inte redan är det.


Copyright 2018 av Lysekils pastorat Användarvilkor | Personliga uppgifter